skip to Main Content

Wie zijn wij?

Voor ons als Baptistengemeente is een persoonlijke relatie met God heel erg belangrijk. Het staat centraal in wat we doen. Maar dat betekent niet dat we in ons zelf gekeerd zijn. We willen namelijk ook een gastvrije warme gemeente zijn. We zijn er voor elkaar, maar ook voor wie we nog niet kennen.

De doop

Baptisten geloven in de doop door onderdompeling. Onze leden zijn mensen die een bewuste, persoonlijke keus voor God hebben gemaakt. Ze laten zich daarom niet als kind maar als volwassene dopen, net als Jezus. Wij aanvaarden de Bijbel als het door God aan ons gegeven Woord.

Samenzijn

Onze gemeente, ontstaan in 1885, telt ongeveer 200 leden en vrienden, die in een grote straal rondom Noardburgum wonen. Omdat wij het belangrijk vinden ’s zondags niet alleen God maar ook elkaar te ontmoeten drinken wij regelmatig na de dienst samen een kopje koffie of thee.
Onze gemeente wordt ervaren als een gastvrije, warme gemeente met oog voor elkaars vreugde en verdriet.

De Unie

Wij zijn sinds 1930 aangesloten bij de Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland. Het lidmaatschap is belangrijk met het oog op bijvoorbeeld de opleiding van onze voorgangers, maar ook van grote waarde voor internationale (zendings)contacten. Wereldwijd zijn wij namelijk met meer dan 50 miljoen Baptisten verbonden, voor het overgrote deel in de Verenigde Staten, maar ook miljoenen in landen als Nigeria en Brazilië.

Is uw interesse gewekt? Lees verder op deze website, neem eens contact met ons op of loop een keer op zondagmorgen binnen. Wij verheugen ons er op!

Back To Top